Principe-akkoord voor overname van Ooms Nederland Holding

Delen:

Strukton Civiel, een dochterbedrijf van ingenieursbedrijf Oranjewoud, heeft een principe-akkoord getekend over de overname van Ooms Nederland Holding.

Advieurs Strukton:
De Brauw Blackstone Westbroek (Bernard Roelvink)

Adviseurs Ooms Avenhorn Groep BV:
Van Doorne (Hugo Reumkens, Roos van Waaij, Mariken van Esch), Cornerstone Partners

Hugo Reumkens, dealmaker voor Van Doorne: “Zowel Ooms Infra als Strukton Civiel zijn bekende spelers op de markt van grond-, weg- en waterbouwwerken. Ooms Infra is een deel van het familiebedrijf Ooms Avenhorn dat circa 100 jaar bestaat en waarvan de Infra-activiteiten van oudsher deel uitmaken. Recente aansprekende projecten waarbij Ooms Infra betrokken was zijn bijvoorbeeld de aanleg van startbanen voor Schiphol, Ceres en de ECT terminals. Ook beschikt Ooms Infra over een asfaltcentrale in Schagen. De familie Ooms, de uiteindelijke aandeelhouders van Ooms Infra hadden niet het voornemen de Infra-activiteiten te verkopen totdat Strukton interesse toonde. Strukton was op zoek naar versterking van zijn activiteiten in het westen van het land en de positie van Ooms Infra in dat gebied in combinatie met de bij Ooms Infra aanwezige kennis maken Ooms Infra een goede aanvulling op de reeds bestaande infra-activiteiten van Strukton. Na de verkoop van Ooms Infra zal Ooms Avenhorn Groep de woning- en projectontwikkelingstak zelfstandig voortzetten. Omdat tot voor kort geen maatregelen waren genomen om Ooms Infra verkoop-klaar te maken was eén van de juridische uitdagingen dan ook de ontvlechting van Ooms Infra uit het familiebedrijf. Verder is gedurende het gehele verkoopproces de enorme betrokkenheid van de familie Ooms en de werknemers bij de onderneming opgevallen. Het tekenen van het principe-akkoord tussen Ooms Avenhorn en Strukton Civiel en het informeren van de betrokken werknemers waren voor de familie Ooms emotionele momenten en luidden voor Ooms Infra een nieuw tijdperk in. Het is altijd bijzonder om daarvan getuige te zijn. In de bouw is nog wel een aantal ontwikkelingen te verwachten. Zoals iedereen weet staat de markt behoorlijk onder druk en zal consolidatie in sommige gevallen het overlevingsmiddel zijn.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven