Private equity investeerder NPM Capital neemt Dieseko over

Delen:

Private equity investeerder NPM Capital neemt Dieseko, een fabrikant van hydraulische trilblokken en aggregaten, over van Greenfield Capital. Klanten van Dieseko zijn onder meer BAM, Ballast Nedam, Heijmans en Petrobra, die de machines gebruiken bij aanleg van kanaaloevers, havenkades, viaducten, en plaatsing van funderingen voor offshore olieplatforms en windmolenfundaties.

Adviseurs NPM Capital:
NautaDutilh (Jeroen Preller, Nienke van der Meer)

Adviseurs Dieseko en Greenfield Capital:
JanssenBroekhuysen (Mariëlle Broekhuysen, Jos Ramhorst, Cyriel Heuts), Rabo International M&A (Pieter Stor, Paul Huizinga, Jan Droste, Michel Cijsouw, Walter Smidts, William Jones)           

Jeroen Preller, dealmaker voor NautaDutilh: “Wij werken al lange tijd met het team van NPM in transacties, zo ook bij deze deal. Nadat NPM Capital in contact was getreden met de verkopers van de onderneming, werden wij bij de transactie betrokken. Een (belangrijk) aspect was dat er verkopers betrokken waren met verschillende posities en belangen, die hun weerslag moesten vinden in de transactiedocumentatie. Al met al is dat goed gelukt en heeft NPM een mooie deal gesloten.
De ‘opleving’ van de M&A markt van na de zomer lijkt nu echt door te zetten en voort te duren. Er zijn veel initiatieven en daadwerkelijke transacties. Gegeven het aantal transacties in de jaren van voor 2008 en de aard van de destijds bij de koop betrokken partijen is het heel waarschijnlijk dat de secondary buyouts, zoals deze Dieseko-deal, de komende periode een belangrijk aandeel zullen hebben.”

Mariëlle Broekhuysen, dealmaker voor JanssenBroekhuysen: “Het gaat hier om een secondary buyout waarbij Greenfield als indirecte aandeelhouder uitstapte en waarbij NPM als aandeelhouder is toegetreden. Het huidige management van Dieseko-ICE investeert samen met een relatief groot aantal personeelsleden mee met NPM. Er waren dus veel verschillende belanghebbenden bij de transactie. Daarnaast liep het financieringstraject waarbij nieuwe bankfinanciering werd aangetrokken.
Wij hebben Dieseko in 2008 geadviseerd bij de fusie met ICE en zijn sindsdien voor hen actief. Bij deze deal zijn we erin geslaagd binnen een overzichtelijke periode een investeerder van het kaliber van NPM aan Dieskeo/ ICE te binden.
De berichten lijken de laatste tijd te wijzen op een toename van deals mede geïnitieerd door private equity partijen. Als deze tendens doorzet dan zal het aantal secondary buyouts waarschijnlijk ook toenemen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven