Private gevangenissen

Delen:

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie brengt deze week een werkbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De staatssecretaris wil zich tijdens het bezoek laten informeren over het functioneren van private gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk.

In het regeerakkoord is aangekondigd dat het kabinet privatisering zal voorbereiden van voor het gevangeniswezen relevante taken. Het doel hiervan is kosteneffectiviteit. Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is gevraagd onderzoek te doen naar de ervaringen in verschillende landen met privatisering van het gevangeniswezen. Zoals is aangekondigd in het regeerakkoord zal hierbij met name worden gekeken naar het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek moet medio dit jaar zijn afgerond.

De staatssecretaris brengt onder andere een bezoek aan de gevangenis HMP Peterborough. Ook heeft hij een ontmoeting met de Britse onderminister voor het gevangeniswezen, Crispin Blunt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven