NGB

Procederen in het Engels bij NCC

Op 8 maart jl. heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen waardoor procederen in het Engels mogelijk is bij de NCC. De wet zou op 1 juli 2018 van kracht kunnen worden. De NCC voorziet in een standaard clausule:

Jurisdiction clause and election of proceedings in English before the NCC
All disputes arising out of or in connection with this agreement will be resolved by the Amsterdam District Court following proceedings in English under that Court’s Rules of Procedure of the Chamber for International Commercial Matters (“Netherlands Commercial Court” or “NCC”). Application for interim measures, including protective measures, available under Dutch law may be made to the NCC’s Court in Summary Proceedings (“CSP”) in proceedings in English in accordance with the Rules of Procedure of the NCC.

Voor meer informatie: zie Rechtspraak.nl/ncc. U kunt ook mailen naar NCC@rechtspraak.nl.

Op de NGB-Nieuwjaarsbijeenkomst op 23 januari 2018 spraken Eddy Bauw, Duco Oranje en Lincoln Frakes over de NCC. Een verslag vindt u in het eerste nummer van De Bedrijfsjurist (onder ‘Publicaties’ op deze site, na inlog).

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl