Procederen in het Engels wordt mogelijk

Delen:

procederen in het Engels

Minister Van der Steur gaat het mogelijk maken dat in de toekomst ook in het Engels kan worden geprocedeerd. Partijen kunnen dat in complexe, internationale handelszaken straks doen als ze dat onderling zo hebben afgesproken. Het wetsvoorstel dat dit gaat regelen is vrijdag via internet in consultatie gegaan.

Omdat bedrijven steeds vaker op internationaal niveau zakendoen, bestaat er wereldwijd in toenemende mate behoefte aan Engelstalige geschilbeslechting. Het Engels wordt veelvuldig gebruikt in de internationale handel, bij het opstellen van contracten en in correspondentie tussen juridische, fiscale en commerciële adviseurs en hun internationaal opererende klanten. De nieuwe regeling sluit hierop aan.

Ook is de behandeling van internationale handelszaken waarbij in het Engels kan worden geprocedeerd belangrijk voor de handelspositie van Nederland. Zo worden ook vertaalkosten uitgespaard. Wel zal, om de voorziening kostenneutraal te kunnen aanbieden, voor deze Engelstalige procedure een verhoogd griffierecht gelden. Het wetsvoorstel is in nauw overleg met de Raad voor de rechtspraak tot stand gekomen. De Engelstalige geschillenbehandeling zal plaatsvinden bij een nieuwe internationale handelskamer bij de rechtbank Amsterdam (Netherlands Commercial Court) en bij het gerechtshof Amsterdam (Netherlands Commercial Court of Appeal).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven