Proef met videorechter wordt verlengd

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pexels

De proef met de videorechter van de rechtbank Noord-Nederland, waarbij bewindzaken via een videoverbinding in het gemeentehuis van Emmen door betrokkenen zijn bij te wonen, wordt wegens succes verlengd tot het einde van het jaar. Naar verwachting wordt de videorechter daarna structureel ingezet.

In november 2016 startte de Rechtbank Noord-Nederland met de videorechter, in samenwerking met de gemeente Emmen. Betrokkenen gaan met hun bewindvoerder naar het gemeentehuis van Emmen, waar zij via een videoverbinding contact leggen met een rechter en zo hun zaak bijwonen. De zaak wordt in een aparte kamer op het gemeentehuis behandeld. Dit bespaart reistijd en reiskosten.

De videorechter is in het leven geroepen nadat de rechtbanklocatie Emmen werd gesloten. De ‘Emmense’ zaken worden nu in Assen behandeld. Met de videorechter hoeven betrokkenen niet meer naar Assen te reizen. De videorechter vergroot de toegang naar de rechter voor een kwetsbare groep mensen.

De proef zou in eerste instantie tot 1 juni 2018 duren, maar de betrokkenen en hun bewindvoerders blijken zo enthousiast dat de proef nu met een half jaar wordt verlengd. De verwachting is dat de videorechter na die verlenging als structurele dienst kan worden aangeboden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top