Professor Vlas benoemd tot voorzitter Staatscommissie

Delen:

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Verhagen van Buitenlandse Zaken en minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om hoogleraar internationaal privaatrecht en rechtsvergelijking, professor Vlas, voor te dragen voor benoeming tot voorzitter van de Staatscommissie voor het internationaal privaatrecht. Vlas is al sinds 1993 lid van deze commissie en sinds 2005 vicevoorzitter. Zijn benoeming tot voorzitter gaat in op 1 januari 2011.

Vlas is hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit, waarvan hij tussen 1999 en 2005 decaan was. Daarnaast is hij advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Vlas volgt de heer prof. mr. Teun Struycken op, die het voorzitterschap van de Staatscommissie sinds 1995 heeft bekleed.

De staatscommissie voor het internationaal privaatrecht adviseert de regering gevraagd en ongevraagd over vraagstukken op dit rechtsgebied. Het internationaal privaatrecht geeft regels voor grensoverschrijdende zaken, bijvoorbeeld als bepaald moet worden van welk land het recht van toepassing is of welke rechter internationaal bevoegd is. De commissie is ingesteld in 1897 en bestaat uit zestien leden. De laatste jaren leverde de commissie een grote bijdrage aan de totstandkoming van het nieuwe Boek 10 Burgerlijk Wetboek over het internationaal privaatrecht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven