Professor Wiek Slagter overleden

Delen:

Beeld bij prof slagterDe beroemde civilist prof. mr. Wiek Slagter is op 92-jarige leeftijd overleden. Slagter was onder juristen vooral bekend als auteur van het ‘Compendium van het Ondernemingsrecht’ waarin hij studenten op toegankelijke manier wegwijs maakte in het vennootschapsrecht. Studenten van de Erasmus Universiteit kenden hem vooral als een enthousiasmerend docent.

Slagter had een grote reputatie. Hij was rector magnificus van de universiteit en is daarnaast 28 jaar verbonden geweest aan drie faculteiten: als hoogleraar Internationaal Privaatrecht en Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law, als hoogleraar Burgerlijk Recht en Handelsrecht aan Erasmus School of Economics en als hoogleraar Privaatrecht aan Rotterdam School of Management. “Alleen al deze verbondenheid maakte van Slagter een uniek wetenschapper,” schrijft  het College van Bestuur in een reactie op zijn overlijden.

Professor Slagter was van 1968 tot en met 1970 rector magnificus van de Nederlandsche Economische Hoogeschool (NEH), de voorganger van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1979 tot en met 1981 was hij tevens decaan van de economische faculteit.

Ook na zijn emeritaat in 1989 bleef Wiek Slagter betrokken bij het wel en wee van de Erasmus Universiteit. Nog in 2013 werd zijn negentigste verjaardag gevierd met een symposium. Bij die gelegenheid werd ook de negende druk van Slagters ‘Compendium van het Ondernemingsrecht’ ten doop gehouden.

Het College van Bestuur gedenkt hem als een veelzijdig bestuurder die met scherp verstand en wijsheid een grote bijdrage heeft geleverd aan de groei en bloei van de Erasmus Universiteit. “Zijn markante aanwezigheid bij academische plechtigheden zal zeer worden gemist.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven