PvdA-voorstel onafhankelijk toezicht rechters achterhaald

Delen:

De presidenten van de gerechten hebben al besloten mensen van buiten de Rechtspraak op te nemen in de commissies die klachten over rechters behandelen. Dat zegt de Raad voor de rechtspraak in een reactie op een dergelijk voorstel van Tweede Kamerlid Recourt (PvdA).

De vergadering van presidenten nam begin november de aanbevelingen over van een projectgroep die de bestaande klachtenprocedure evalueerde. In de aanbevelingen staat dat elk gerecht een permanente klachtadviescommissie in moet stellen met een externe voorzitter. Elke klacht over het gedrag van een rechter moet aan deze commissie worden voorgelegd.

“Ik heb met instemming kennis genomen van het voorstel van Recourt. Het is precies wat de presidenten van de gerechten onlangs hebben besloten”, zegt Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak. “De Rechtspraak werkt al een hele tijd aan versterking van het toezicht op en de manier waarop mensen door de rechter worden bejegend.”

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven