Raad voor de rechtspraak opnieuw met gerechten in gesprek

Delen:

Opnieuw gaan leden van de Raad voor de rechtspraak bij de gerechten langs om het gesprek over de in het Leeuwarder manifest gesignaleerde problemen voort te zetten. De bedoeling is in deze ronde een duidelijk beeld te krijgen van relevante ontwikkelingen bij de gerechten en mogelijke oplossingen. De tour begint 13 mei bij de Rechtbanken Gelderland en Den Haag en eindigt 4 juli bij de Rechtbank Overijssel.

In het manifest dat een aantal raadsheren van het toenmalige Gerechtshof Leeuwarden in december publiceerden, werd de noodklok geluid over onder meer de toenemende productiedruk, de positie van de Raad voor de rechtspraak en zijn bureaucratische aanpak. Naar aanleiding daarvan is de Raad in januari en februari bij alle gerechten geweest, om een goede analyse te kunnen maken van de problemen. De bevindingen werden na afloop opgetekend in een brief aan alle rechtspraakmedewerkers. Daarin werd ook een tweede gespreksronde aangekondigd, die binnenkort van start gaat. Elk gerecht krijgt bezoek van een lid van de Raad en een medewerker van het bureau.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven