Raad voor de rechtspraak positief over één bestuursrechtelijk college

Delen:

MR03 ART 3 1De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de Centrale Raad van Beroep en het College van Beroep voor het bedrijfsleven moeten opgaan in één nieuw bestuursrechtelijk college. Dit nieuwe college moet tot de rechterlijke macht behoren. Dat vindt de Raad voor de rechtspraak. Het standpunt is neergelegd in een position paper dat is gepubliceerd op rechtspraak.nl.

De Raad voor de rechtspraak staat positief tegenover het voornemen van de regering om te komen tot één nieuw bestuursrechtelijk college. De Raad noemt een drietal voordelen. “In de eerste plaats vergroot het de inzichtelijkheid van het stelsel van bestuursrechtspraak en horen afbakeningsvragen tot het verleden. In de tweede plaats komt het de rechtseenheid binnen de bestuursrechtspraak ten goede. Een derde argument is het synergievoordeel dat optreedt bij een samengaan van de drie rechtsprekende organen.”

Klik voor het volledige bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven