Raad voor Rechtsbijstand komt met interactief dashboard over advocaten

De Raad voor Rechtsbijstand gaat zijn Kenniscentrum verder uitbouwen. Daarin komen meer data over het stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand, en ‘gebruiksvriendelijke interactieve dashboards’.

Delen:

Raad voor Rechtsbijstand komt met interactief dashboard over advocaten - Mr. online
Beeld: Raad voor Rechtsbijstand

Zo wordt het ‘dashboard aanbod’ online gezet. Dit dashboard laat de ontwikkelingen zien van het aantal advocaten dat werkzaam is binnen de gesubsidieerde rechtsbijstand op tal van gebieden – dat zijn er steeds minder. De Raad noemt dit dashboard een belangrijk instrument om de in- en uitstroom van advocaten nauwkeurig te volgen en mogelijke tekorten in het aanbod te signaleren. Het dashboard aanbod is opgesteld samen met de Nederlandse Orde van Advocaten en de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland.

Met het dashboard is het aanbod van advocaten om gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoegingen) te kunnen geven, op diverse wijzen inzichtelijk gemaakt. De ontwikkeling is over een periode van vijf jaar naar leeftijd, (soort en hoeveelheid) werkzaamheden en (kantoor)locatie opgenomen. Gebruikers kunnen op leeftijd, hoofd- en subrechtsgebied, activiteit binnen het stelsel, regio en kantoren filteren en inzoomen.

Naast dit dashboard blijven de cijfers en trends en open data beschikbaar voor gebruikers die zelf gegevens willen samenstellen en nazoeken. De pagina Cijfers en trends op de website van de Raad is vernieuwd en geüpdatet met de jaarcijfers van 2021.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven