Raad voor rechtsbijstand komt met video over schulden in eenvoudige taal

Bureau Wsnp, onderdeel van de Raad voor Rechtsbijstand, en Steffie.nl bieden sinds kort voorlichtingsfilmpjes in eenvoudige taal aan over schuldhulpverlening en de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Delen:

Raad voor rechtsbijstand komt met video over schulden in eenvoudige taal - Mr. online
Steffie vertelt over de Wsnp

Steffie.nl is een website met video’s over allerlei zaken in gemakkelijke taal. Deze organisatie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen. Steffie.nl heeft in samenwerking met Bureau Wsnp twee video’s ontwikkeld. Die bieden eenvoudige uitleg over schuldhulpverlening en de Wsnp.

Steffie legt in deze video over schuldhulpverlening eenvoudig uit wat schulden zijn. Ze legt ook uit hoe en waar mensen met schulden hulp kunnen krijgen en wat zij kunnen verwachten als zij hulp vragen. Aan de orde komen de gemeentelijke kredietbank, budgetbeheer, de inzet van een maatschappelijk werker – de hele procedure komt aan de orde in het filmpje.

Voor mensen met ‘grote’ schulden er een aparte video. Daarin wordt de Wsnp behandeld. Hoofdpersoon Steffie legt in makkelijke taal uit wat de Wsnp inhoudt, hoe het werkt en wat een Wsnp-bewindvoerder doet. Steffie gaat kort in op het dwangakkoord, de aanvraag van de Wsnp, de toestemming van de rechter, het verschil tussen de Wsnp- en beschermingsbewindvoerder, de plicht om wekelijks veertig uur te werken, de verkoop van luxe spullen en de inlichtingenplicht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven