Raffi van den Berg nieuwe algemeen secretaris Orde van Advocaten

Delen:

Raffi van den BergRaffi van den Berg zal de nieuwe algemeen secretaris van de Nederlandse Orde van Advocaten worden. Zij volgt op 1 augustus 2011 Jan Suyver op, die nu tien jaar directeur van het landelijk bureau van de Orde in Den Haag is. Suyver blijft tot augustus algemeen secretaris en gaat dan met pensioen. Vanaf 1 maart zal Van den Berg bij de Orde aan de slag gaan en zal ze zich inwerken in haar nieuwe functie.

Van den Berg (40) was eerder topambtenaar bij het ministerie van Financiën en leidde diverse crisisteams, onder meer rond de Icesave-kwestie, de nasleep van het faillissement van DSB en de commissie Scheltema. Daarnaast was zij juridisch adviseur voor de politieke en bestuurlijke top op het terrein van toezicht, governance en wetgevingsaangelegenheden, in het bijzonder op het terrein van de financiële markten. Zij was op Financiën contactpersoon voor de Landsadvocaat en het ministerie van Justitie.

Van den Berg ziet uit naar haar nieuwe baan. “De laatste jaren bij Financiën stonden vooral in het teken van incidentsturing. Het bepalen van lange termijn strategieën, zeker op het beleidsterrein van de Orde, geeft uiteindelijk veel meer voldoening. Ik wil me daarbij sterk maken voor de kernwaarden van de advocatuur. Zo moet de onafhankelijke positionering van de advocaat en de toegang tot het recht optimaal geborgd blijven.”

Van den Berg heeft als jurist gastcolleges gegeven aan de Universiteit van Amsterdam en de Academie voor overheidsjuristen. In haar vrije tijd is ze fervent bergbeklimmer en hockeycoach voor de jeugd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven