Ramadantip van Allen & Overy: geen lunch-meetings plannen tijdens vasten

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft een factsheet met tips uitgebracht om collega’s die aan de ramadan meedoen te kunnen ondersteunen. De adviezen zijn opgesteld door het moslim-netwerk van het wereldwijde kantoor.

Delen:

Beeld: Depositphotos

De moslim-commissie bij Allen & Overy wijst erop dat nu de ramadan is begonnen, veel moslims zich zullen bezighouden met bidden, liefdadigheid, reflectie, en het vasten van zonsopgang tot zonsondergang. De ramadan omschrijft de commissie als een bijzondere tijd, een tijd van spirituele groei, dankbaarheid en mededogen. Maar het is ook een maand die fysiek, mentaal en emotioneel veel van mensen kan vragen.

Flexibel

Daarom komt men met advies: How to support friends and colleagues observing Ramadan. In de eerste plaats raadt het netwerk kantoorgenoten aan om kennis op te doen over de ramadan. Daarnaast is het advies om goed te communiceren met mensen die meedoen aan de vastentijd, ze te accommoderen en om in deze tijd flexibeler met ze om te gaan.
Een voorbeeld daarvan is het vermijden van lunch-meetings, net als vergaderingen op de tijdstippen dat het dagelijkse vasten wordt verbroken en moslim-collega’s mogen gaan eten (na zonsondergang).
Ook wijst de factsheet erop dat sommige moslims zich om specifieke redenen niet met het vasten bezighouden. Dan wordt aangeraden hen hier niet naar te vragen. Personen die niet aan het vasten van de ramadan mee hoeven te doen zijn onder andere  vrouwen die menstrueren, zwanger zijn of die borstvoeding geven, zieken en reizigers.

Regels

Vasten is een van de regels van de ramadan waar moslims zich in deze maand aan moeten houden. Van zonsopgang tot zonsondergang is het niet toegestaan om te eten of te drinken. Na zonsondergang doorbreekt men het vasten met een maaltijd: de Iftar.
Boosheid, roken, seks en ‘zondig gedrag’ zijn in deze tijd niet toegestaan. Het idee is om door deze ontbering dichter bij Allah te komen en zich in te leven in mensen die het met minder moeten doen. Dit samen mee te maken zorgt dan ook voor onderlinge saamhorigheid.

Goede tijd

De ramadan loopt dit jaar van 10 maart tot 9 april. Vanaf 10 april volgt het afsluitende led-al-Fitr-feest, ‘de dag van het verbreken van het vasten’, beter bekend als het Suikerfeest. De factsheet meldt nog dat wie een collega een goede tijd wil toewensen dat kan doen met ‘Ramadan Moebarak’, wat een ‘gezegende ramadan’ betekent.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven