Randstad neemt General Staffing activiteiten van USG People over

Delen:

Uitzendorganisatie Randstad neemt de zgn. General Staffing activiteiten van USG People in Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Luxemburg over voor 20 miljoen euro.

Adviseurs Randstad:
NautaDutilh (Gerard Carrière, Leo Groothuis)

Adviseurs USG People:
Allen & Overy (Annelies van der Pauw (lead), Matthijs Driedonks, Jetty Tukker, Liesbeth Scheepbouwer)

Matthijs DriedonksMatthijs Driedonks, dealmaker voor Allen & Overy: “Hier is sprake van een typische multi-jurisdictionele transactie waarbij op closing aandelen zullen worden overgedragen van entiteiten die gevestigd zijn in Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Luxemburg. Dit brengt de nodige juridische complexiteit en speciale aandacht voor deal management met zich mee. Ons internationale netwerk komt hierbij uitstekend van pas. De transactie is onder andere voorwaardelijk aan goedkeuring van de Europese Commissie omdat de EU mededingingsdrempels worden gehaald. Wij kennen USG al langer; Allen & Overy heeft sinds jaren een hechte relatie met USG People en adviseert bij verschillende transacties. Zeer recent waren we nog als adviseur betrokken bij de verkoop van USG Energy. De verkoop van de General Staffing activiteiten aan Randstad is een zeer goed voorbeeld van de ontwikkeling waarbij  de uitzenders uitvoering geven aan de gekozen strategie, hetgeen we op dit moment in de markt zien. USG People als Randstad concentreren hun aandacht vooral op de bestaande leiderschapsposities in de verschillende landen waar zij actief zijn. Van een verdere consolidatieslag binnen de uitzendbranche lijkt momenteel geen sprake.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven