Rapport Docters 14K duurder

Delen:

Het parlement van de Advocatenorde, het College van Afgevaardigden, bleek donderdag verdeeld over de hoger uitgevallen kosten voor het rapport dat Docters van Leeuwen dezer dagen uitbrengt over het toezicht op de advocatuur. Aanvankelijk zou dit rapport € 80.000 gaan kosten, maar daar komt nu € 14.000 bij. Uiteindelijk kreeg de Algemene Raad het groene licht om deze kosten te betalen.

Bij de instelling van de eenmanscommissie Docters vorig jaar, werd er al gemord over de hoogte van het tarief dat Docters in rekening brengt. Juist omdat sprake was van een ‘fixed’fee’ vroeg een aantal afgevaardigden zich hardop af waarom met verdere kostenverhoging moest worden ingestemd. “Als wij op deze manier met onze cliënten omgaan, zou dat terecht tot vragen leiden”, aldus een der leden van het College. De Bossche fractie liet weten in zijn geheel tegen het voorstel te zijn. Algemeen deken Jan Loorbach vond de overschrijding te rechtvaardigen, omdat er ook aantoonbaar sprake is van meerwerk.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven