Raven neemt GPS-specialist SBG over

Delen:

Het Amerikaanse Raven Industries neemt de Nederlandse GPS-specialist SBG en diens Belgische dochterbedrijf Navtronics BVBA over. Met de overname breidt Raven Industries, Inc. haar aanbod in besturingssystemen uit met specifieke en zeer nauwkeurige werktuigbesturingen. SBG, met een hoofdvestiging in Middenmeer, maakt geavanceerde GPS-systemen voor de landbouw waaronder stuurautomaten en correctiesystemen voor werktuigen.

Adviseurs Raven Industries, Inc.:
Baker & McKenzie (Amsterdam: Mike Jansen, Rebecca Kuijpers-Zimmerman, Annelies Scheepbouwer, Claire van Zwam, Reinout Bautz, Kim Tan, Gillis Kempe, Emma Mulders)

Mike Jansen, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Erg bijzonder aan deze deal was het grensoverschrijdende aspect. Onze cliënte Raven is gevestigd in South Dakota en met deze deal hebben zij een Nederlandse en een Belgische vennootschap overgenomen. De overeenkomst was naar Nederlands recht, maar door het Belgische aspect hiervan hebben we ook erg intensief samengewerkt met onze collega’s in Brussel. Wat de deal voorts speciaal voor ons maakte, was de goede samenwerking met het Raven deal team in South Dakota. In eerste instantie zijn wij gevraagd om Raven te assisteren bij het due diligence onderzoek. Zij zijn een goede cliënt van kantoor en zodoende is Baker & McKenzie Amsterdam ingeschakeld. Raven beschikt over een uitstekend en capabel juridisch team, maar voor het Nederlandse deel werd onze hulp ingeroepen. Voorafgaand aan de transactie had cliënte aangegeven slechts enkele dagen in Nederland aanwezig te zijn voor het ondertekenen van de overeenkomst, dus we hadden een beperkte tijdspanne waarin de transactie moest gebeuren. De dag voor closing kampte de gehele Zuidas plotseling met een stroomstoring. Op zoek naar stroom zijn we met cliënte en wederpartij geëindigd in een hotel aan de andere kant van de stad en hebben we de deal alsnog kunnen afronden. Het was met recht een race tegen de klok en wij zijn dan ook blij dat wij dit goede resultaat hebben kunnen bereiken. Of er veel interesse vanuit de VS voor Nederlandse assets is? In Europa, en met name Nederland, is een grote kennismarkt aanwezig. Met diverse hoog aangeschreven technische universiteiten en de mogelijkheden om in Nederland kennis te ontwikkelen, merken we een toenemende interesse in vooral de kennis die in Nederland beschikbaar is. Met name Amerikaanse partijen zijn hierin geïnteresseerd en de verwachting is niet alleen dat de interesse vanuit de VS zal aanhouden, maar zelfs zal toenemen. Het lijkt erop dat de M&A-markt langzamerhand aantrekt, hoewel ook de afgelopen periode voor ons niet slecht is geweest. Er is toch wel sprake van een doorlopende dealflow die ook voor de komende periode lijkt aan te houden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven