Recessie leidt niet tot meer echtscheidingen

Delen:

Het aantal echtscheidingen is in 2009 afgenomen. De Nederlandse rechter ontbond vorig jaar 31.700 huwelijken. Een jaar eerder waren dat er 32.900. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekendmaakte.

Volgens de cijfers van het CBS is de daling tijdelijk. Het eerste halfjaar van 2010 nam het aantal echtscheidingen namelijk met 8 procent toe. Bij de ontbonden huwelijken in 2009 waren 33.300 kinderen betrokken. Bijna de helft van de kinderen was op dat moment jonger dan 10 jaar.

De afschaffing van de flitsscheiding in 2009 leidde niet tot meer echtscheidingen. Door de regel werd een huwelijk zonder tussenkomst van de rechter omgezet in een geregistreerd partnerschap. De scheidingsprocedure verliep daardoor vlotter. Ook de recessie leidde niet tot een stijging van het aantal scheidingen, aldus het CBS. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven