Recht in ontwikkelingslanden

Delen:

Deborah IsserWie is geïnteresseerd in de rol van het recht en governance in ontwikkelingslanden, kan op 13 september gaan luisteren naar een presentatie van Deborah Isser in Leiden. Deze juriste is de auteur van het hoofdstuk over ‘Law’ in het World Development Report 2017 van de Wereldbank.

Elk jaar brengt de Wereldbank het World Development Report uit. Daarin behandelt de Bank naast rapportages over de vorderingen in ontwikkelingsprocessen een thema. Voor 2017 is dat ‘Governance and the Law’. Een team van Wereldbankmedewerkers, onder andere economen en juristen, heeft zich de afgelopen twee jaar bezig gehouden met de voorbereidingen en binnenkort zal een conceptversie worden vrijgegeven voor commentaar. Deborah Isser komt op 13 september naar het Van Vollenhoven Instituut voor Recht, Bestuur en Ontwikkeling in Leiden om een presentatie te geven over het rapport, met name over de rol van recht in ontwikkelingsprocessen.

Isser is een op Harvard opgeleide juriste, die werkte als socio-legal onderzoeker en adviseur in Afrika, het Midden Oosten en Centraal Azië. Zij was eerder binnen de Bank betrokken bij het Justice for the Poor programma. De presentatie van Deborah Isser wordt gevolgd door een discussie.

Aanmelden? Stuur een mail naar vollenhoven@law.leidenuniv.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven