Rechtbank Amsterdam: zittingen in WTC

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Rechtbank Geert Snoeijer (Klein)
Foto: Geert Snoeijer

Vanwege de coronacrisis houdt de rechtbank Amsterdam ook zittingen in vier zalen van het nabijgelegen World Trade Center (WTC) Amsterdam. De rechtbank behandelt hier met name kantonzaken, maar ook handels- en bestuursrechtzaken.

Eigen vleugel

In het Conference Center van het WTC-gebouw beschikt de rechtbank de komende drie maanden over een eigen vleugel met vier zittingszalen en een receptie. In de vier zalen zullen wekelijks gemiddeld zo’n 80 zaken worden behandeld.

Achterstanden inlopen

In het gebouw van de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid kunnen niet alle zittingszalen gebruikt worden omdat ze niet voldoen aan de vereisten van de anderhalvemetersamenleving. De rechtbank wil wel zoveel mogelijk zittingen houden om de achterstanden als gevolg van de coronacrisis in te lopen. Daarom is gezocht naar een oplossing buiten de eigen deuren.

De eerste zittingen in het WTC-gebouw werden deze week gehouden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top