Rechtbank Middelburg in geweer tegen opheffing

Delen:

In plaats van op te heffen, zou het arrondissement Middelburg juist moeten worden uitgebreid. Dat was een van de stellingen die werd ingenomen afgelopen vrijdag op een symposium dat Vereniging de Jonge Balie Middelburg in samenwerking met de Provincie Zeeland organiseerde over de herinrichting van de gerechtelijke kaart.

Minister Hirsch Ballin van Justitie acht het noodzakelijk dat de rechtbank Middelburg samen wordt gevoegd met de rechtbank Breda, zodat de kwaliteit van de rechtspraak wordt gewaarborgd door het creëren van een grotere organisatie. Namens het ministerie van Justitie werd  benadrukt dat er in Middelburg rechtspraak zou blijven bestaan. Echter, de tegenstanders van de voorgenomen samenvoeging vrezen er desondanks voor dat de rechtbank Middelburg als zelfstandig instituut uiteindelijk zal verdwijnen met als gevolg dat er meer rijksdiensten zullen wegtrekken uit Zeeland. 

jb_symposium1.jpgAls panelleden tijdens het symposium traden onder meer op mr. L.A.M. van Dijke (president rechtbank Middelburg), mr. M.W. Dieleman (deken arrondissement Middelburg), mr. R.F.B. van Zutphen (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak), mr. J. van der Vlist (directeur-generaal rechtshandhaving Ministerie van Justitie), mr. J.M. Schouwenaar (burgemeester Middelburg), drs. W.J.J. van Velzen (Raad voor Rechtspraak) en mr. H.A. van Brummen (College procureurs-generaal).

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven