Rechtbank moet alsnog oordelen over Wob-verzoek onderzoeksteam vuurwerkramp

Delen:

vuurwerkramp EnschedeDe Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het hogerberoepschrift van twee voormalige leden van het Tolteam tegen een uitspraak van de rechtbank in Almelo gegrond verklaard en de zaak teruggewezen naar de rechtbank.

De twee voormalige leden hadden de minister van Justitie om openbaarmaking verzocht van het volledige onderzoek van de rijksrecherche naar het functioneren van het zogenoemde Tolteam, dat de vuurwerkramp in Enschede onderzocht. De minister had al eerder het rijksrechercherapport verstrekt, maar de twee wilden ook inzage in de brondocumenten waarop het rapport is gebaseerd. De rechtbank in Almelo is in haar uitspraak volgens de Raad van State ten onrechte niet op dat laatste verzoek ingegaan. Daarom wijst de hoogste bestuursrechter de zaak terug naar de rechtbank die zich nu alsnog moet buigen over de vraag of de brondocumenten moeten worden verstrekt. (bron: Raad van State)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven