Rechtbank Zutphen voorop met internetcommunicatie

Delen:

Rechtbank Zutphen heeft dit jaar de Rechtspraak.nl Trofee gewonnen. Deze keer was het niet zomaar een trofee, maar een oeuvreprijs voor de periode 1999-2009. De Trofee werd aan president Gert Vrieze uitgereikt vanwege de algemene kwaliteit en informatie, actualiteiten, uitspraken en vooral ook dossiers van de website van de rechtbank Zutphen.

Ook de leeswijzer bij uitspraken werd aan een ieder ten voorbeeld gesteld. De genomineerden waren gerechten die de prijs al eens eerder hadden gewonnen: rechtbank Leeuwarden, rechtbank Zutphen en gerechtshof Amsterdam. De Raad voor de rechtspraak heeft de prijs in 2002 in het leven geroepen. De prijs wordt jaarlijks toegekend en is bedoeld om gerechten te stimuleren tot een actief beheer van hun site. Elk gerecht beheert een eigen site onder de landelijke portal. De jury werd gevormd door internetdeskundigen en gebruikers die zich bezig houden met digitale ontwikkelingen in de Rechtspraak. De jury geeft het volgende oordeel over de site van de rechtbank Zutphen: De rechtbank Zutphen, drie keer genomineerd en eenmaal winnaar in 2006, heeft een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Bovendien beschikt dit gerecht als één van de weinige over een aantal dossiers van belangrijke rechtszaken zoals de Puttense moordzaak. Hierbij is actualiteit heel belangrijk en dat heeft Zutphen goed voor elkaar. Op de site voor bezoekers is uitgebreide informatie te vinden. Vergeleken met de site van een willekeurig ander gerecht, is er veel extra informatie op te vinden. Een voorbeeld is de Leeswijzer bij uitspraken. Op dit moment wordt nog maar één uitspraak, namelijk die van het kort geding, uitgelegd, maar op de site wordt gemeld dat er meer zullen volgen.

De prijs, bestaande uit een oorkonde en gebak voor alle medewerkers, is woensdagmiddag 9 december voor de tiende en laatste keer uitgereikt in Utrecht. Dit gebeurde tijdens het congres ‘Rechtspraak.nl: de digitale wereld van de rechtspraak’. Het congres werd ter ere van het tienjarig bestaan van rechtspraak.nl gehouden. Het ontwikkelen van een visie op digitalisering van de rechtspraak was de pijler van het programma van deze dag.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven