Rechtbanken toch niet uitgekleed

Delen:

Beeld bij rechtbanken blijven tochDe rechtbanken Almelo, Assen, Dordrecht, Alkmaar, Zutphen, Maastricht en Lelystad blijven volwaardige rechtspraaklocaties. Plannen om de rechtbanken uit te kleden zijn daarmee van de baan.

De ommezwaai was mogelijk na een motie van de Tweede Kamer die de regering opriep voldoende geld vrij te maken om de zeven rechtbanken open te houden. In september kwam de Raad voor de Rechtspraak met een bezuinigingsplan waarin stond dat in de zeven vestigingen niet meer alle rechtszaken zouden worden behandeld. Aanleiding waren bezuinigingen oplopend tot 88 miljoen euro.

De Raad voor de Rechtspraak heeft steeds gezegd 50 miljoen euro structureel extra nodig te hebben om overal alle rechtszaken te kunnen blijven doen en de noodzakelijke investeringen te kunnen betalen. Vlak voor de begrotingsbehandeling maakte minister Van der Steur bekend in 2016 20 miljoen extra en vanaf 2017 25 miljoen structureel beschikbaar te stellen. Hier komt als gevolg van de motie van de Tweede Kamer geld bij.

“Nu de politiek onze roep om extra geld gehonoreerd heeft, kunnen we kijken hoe we de huisvestingsparagraaf van ons toekomstplan kunnen herschrijven,” zegt Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven