Rechtbanken van de toekomst

Delen:

logo hiilRechtspraak in een hoge toren, in een kuil of in de cloud: de rechtbank van de toekomst heeft weinig weg van de rechtbank anno nu. Volgens drie interdisciplinaire ‘ontwerpteams’ tenminste. Zij onderzochten samen met juridische experts welke innovaties rechtbanken wereldwijd te wachten staan, en hoe de gebouwen fysiek passend kunnen worden gemaakt bij die nieuwe manier van functioneren. Het instituut HiiL Innovating Justice in Den Haag organiseert hierover binnenkort drie verdiepende sessies.

Verrassend is dat de ontwerpen ook de bestaande – vooral verbale – discussies over veranderende procedures ondersteunden. De concrete ontwerpen helpen juridische professionals bij het nadenken over slimme toekomststrategieën.

De sessies vinden plaats op 25 maart, 8 april en 15 april in het Justice Innovating Lab van HiiL en zijn bedoeld om de vernieuwingen ook concreet handen en voeten te geven in het werk van vandaag de dag. De sessies zijn openbaar toegankelijk.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven