Rechtenfaculteit Tilburg helpt MKB

Delen:

Frank KlaassenOnder de noemer ‘Ondernemer en recht‘ begint het Loket MKB van de Universiteit van Tilburg een speciaal op het kleinere MKB gerichte helpdesk. Volgens ‘trekker’ mr. Frank Klaassen is er absoluut sprake van een gat in de markt:  “We zien dat vooral starters zitten met relatief simpele juridische vragen waar eigenlijk onvoldoende budget voor is of dat het zaken zijn die eigenlijk te klein zijn voor bijvoorbeeld advocatenkantoren. Onze dienst komt daaraan tegemoet.”

‘Ondernemer en recht’ is een uitbreiding van het al bestaande loket MKB dat al enige tijd actief is voor MKB-ers die met vragen van bedrijfseconomische aard zitten. De nieuwe dienst richt zich op het inhoudelijk adviseren over bestaande en mogelijk nieuwe juridische problemen, het informeren van ondernemers en het wegwijs maken van de ondernemer in de juridische wereld. Hierbij valt te denken aan het beoordelen van een huurovereenkomst, het opstellen van een contract en het maken van algemene voorwaarden.

Sinds 1 januari draait de nieuwe dienst en nu al hebben zo’n zeven studenten er een leuk bijbaantje aan. Klassen: “Voor de universiteit snijdt het mes aan twee kanten. Ons motto is ‘Understanding Society’ en daar geven we hiermee inhoud aan. Anderzijds is het ook voor studenten een heel goede leerschool. Te vaak krijgen we toch het verwijt dat we ons uitsluitend op academische vaardigheden richten. Hierdoor kunnen studenten ook in de praktijk ervaring opdoen. De advisering moet per se laagdrempelig zijn. Helemaal gratis is hij echter niet. Anders wordt het te vrijblijvend,. Wij rekenen 25 euro per uur. En zelden duurt een opdracht langer dan tien tot vijftien uur.”

‘Ondernemer en Recht proberen de ondernemers zo veel mogelijk op te zoeken. Klaassen: “Als we hier op de campus blijven zitten lopen we het risico dat we alleen studenten krijgen die op het punt staan een eigen bedrijfje te beginnen. We draaien daarom ook een spreekuur bij de Kamer van Koophandel om op die manier een grotere bekendheid te krijgen en meer ondernemers naar ons toe te trekken.”

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven