Rechtenfaculteit UvA verhuist en debatteert

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Maartje Strijbis

De juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam (UvA) viert de verhuizing van de Oudemanhuispoort naar het Roeterseiland met een debat over de jurist van de toekomst. Het debat op 7 november, onder leiding van UvA-alumnus Humberto Tan, gaat over de vraag welke kwaliteiten en vaardigheden bedrijven en organisaties verwachten van de pas afgestudeerde juristen.

Een mooi moment

“Na vele jaren hebben we de Oudemanhuispoort verlaten en onze intrek genomen in een prachtig nieuw gebouw op het Roeterseiland,” zegt decaan André Nollkaemper van de faculteit. “Een mooi moment om met elkaar naar onze opleiding te kijken en vooral naar de aansluiting met het juridische werkveld.” Op 1 november is de faculteit verhuisd.

Conflictmanagement

Dat het vak van jurist verandert, is een ABC-tje in de juridische sector. Ook is helder dat het in het onderwijs om meer gaat dan de verwerving van kennis van het recht. “Maar in hoeverre moeten we bijvoorbeeld het ontwikkelen van ‘soft skills’ opnemen in het curriculum?” vraagt  Nollkaemper zich af. “En in welke mate moeten we aandacht besteden aan conflictmanagement en ethiek, of zijn dat dingen die juristen juist in de praktijk moeten leren?’

Virtueel advocatenkantoor

De faculteit heeft de afgelopen periode sterk ingezet op het invoeren van praktijkelementen in het bachelorcurriculum. De eerstejaars gaan op werkbezoek bij organisaties en ze gaan aan de slag bij het virtuele advocatenkantoor Amsterdam Law Firm.

Geert Potjewijd

Het debatpanel bestaat uit Maurits Barendrecht (research director Hiil Innovating Justice), Bart Beuving (rechter, rechtbank Amsterdam), Nora van Oostrom-Streep (executive director Law Firm School), Geert Potjewijd (managing partner De Brauw), Pieter van Regteren Altena (deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam) en Diana de Wolff (hoogleraar Advocatuur, Faculteit der Rechtsgeleerdheid UvA).

Het debat maakt deel uit van het project Rechten in Beweging van de rechtenfaculteit. Aanmelden voor het debat kan door een mail te sturen naar mail naar rechteninbeweging-fdr@uva.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top