Rechtenfaculteiten willen meer buitenlandse studenten

Delen:

Zes Nederlandse rechtenfaculteiten hebben zich verenigd om het studeren van rechten in Nederland onder buitenlandse masterstudenten te promoten. Recentelijk is daartoe de website studylaw.nl gelanceerd en binnenkort wordt een promotieplan uitgevoerd.

Het consortium bestaat uit de rechtenfaculteiten van Nijmegen, Rotterdam, Leiden, Tilburg, Utrecht en Groningen en is ontstaan in 2011. De reden van deze samenwerking is het samen sterker staan in het promoten van Nederland als een uitstekende bestemming voor een rechtenstudie in plaats van onafhankelijk van elkaar te opereren. Weinig buitenlandse studenten zijn zich ervan bewust dat Nederland beschikt over heel wat kwalitatief goede rechtenfaculteiten. Met Engelstalig onderwijs, internationale programma’s en met een laag collegegeld in vergelijking met andere landen.

Het doel van dit consortium is om potentiële studenten te voorzien van: informatie over het onderwijssysteem in Nederland, goed onderbouwde argumenten om in Nederland te studeren en een overzicht te verschaffen van alle masterprogramma’s die binnen de faculteiten van het consortium kunnen worden gevolgd. (bron: Radboud Universiteit Nijmegen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven