Rechtenstudenten krijgen advocaat als coach

Delen:

Tweede- en derdejaars rechtenstudenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam krijgen vanaf vandaag een advocaat als coach. De zogeheten ‘advo-coaches’ zullen studenten informeren over de advocatuur, eventuele vooroordelen over het beroep wegnemen, helpen bij studiekeuzes, adviseren bij stageplekken en bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Het project is een initiatief van de Nederlandse Orde van Advocaten. De Orde wil met de advo-coaches een brug slaan tussen vooral allochtone rechtenstudenten en de advocatuur. Nu dringen slechts weinig allochtonen na hun studie door tot de advocatuur. Van de rechtenstudenten is bijna 20 procent allochtoon, maar in de advocatuur werken nog steeds weinig allochtonen (circa 1,5% van de 16.000 advocaten). De Orde wil daar snel verandering in brengen.

Het project advo-coaches start vandaag met 187 rechtenstudenten in Rotterdam en Amsterdam. Zij worden bijgestaan door 65 ervaren advocaten die zich voor het komende jaar hebben aangemeld als coach. De Orde wil het project de komende jaren uitbreiden naar andere universiteiten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven