Rechtenstudenten kruipen in de huid van officier

Delen:

rechtbank officier 5880De Nationale Requireerwedstrijd voor studenten vindt dit jaar voor de zesde keer plaats en wordt gehouden op vrijdag 11 april in Amsterdam. De wedstrijd maakt het voor rechtenstudenten mogelijk om kennis te maken met het vak van officier van justitie. En om een goede indruk achter te laten bij het Openbaar Ministerie als werkgever.

De tien studenten die deelnemen aan de finale aanstaande vrijdag zijn elk winnaar geworden van de voorronde die op elke universiteit met een rechtenfaculteit heeft plaatsgevonden. Zij wonnen hiermee naast deelname aan de finale aanstaande vrijdag een training van het Debatinstituut en deelname aan een Masterclass gegeven door ervaren officier van justitie Koos Plooy. De studenten requireren tijdens de finale ongeveer 15 minuten naar aanleiding van een dossier dat ze eerder hebben ontvangen. Daarnaast moeten ze in repliek reageren op een kort pleidooi van een advocaat.

De winnaar wordt beloond met een exclusieve stageweek bij het parket Amsterdam én neemt deel aan Summercourt 2014.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven