Rechter Judith Swinkels in Tweede Kamer

Delen:

Beeld bij Judith SwinkelsVoormalige rechter en ex-advocaat Judith Swinkels is deze week voor D66 aangetreden in de Tweede Kamer. Zij volgt Magda Berndsen op die het parlement vorige week verliet, omdat ze het rustiger aan wilde doen.

Swinkels (1961) is sinds 2002 rechter in Haarlem in de sector burgerlijk-, familie- en jeugdrecht. Daarvoor was ze onder meer advocaat bij Barents & Krans en bij Loeff, Claeys en Verbeke. Ook is ze directeur geweest van afdeling Concentratiecontrole van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

Swinkels gaat, net als Berndsen deed, het woord voeren over veiligheid en justitie. D66-leider Alexander Pechtold prijst de nieuwkomer. Met Judith is de D66-fractie een fijne en kundige collega rijker. Ze brengt veel ervaring mee uit de justitiële praktijk.”

Swinkels werd geboren in Tilburg en groeide daar op. Ze woont nu in Heemstede.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven