Rechter laat vertrouwelijke dossiers in trein liggen

Delen:

Een blauwe rolkoffer van een Haarlemse rechter-plaatsvervanger is in de trein blijven liggen. In de koffer zaten twee dossiers van vreemdelingenzaken. De rechter-plaatsvervanger doet vandaag aangifte bij de spoorwegpolitie en er is intensief contact tussen de rechtbank en de Nederlandse Spoorwegen. De procespartijen zijn geïnformeerd.

De rechter-plaatsvervanger reisde op woensdagavond 5 december 2012 met de trein van 17.38 uur van Den Haag CS richting Almere. Bij het uitstappen op station Duivendrecht heeft de rechter-plaatsvervanger de koffer laten staan.

Het gerechtsbestuur is geschokt over het zoekraken van de koffer. De burger mag er immers van uit gaan dat de rechtbank zorgvuldig met de aan haar toevertrouwde stukken omgaat.

De president van de rechtbank zal met de betrokken rechter-plaatsvervanger spreken over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het beleid over het meenemen van dossiers naar huis zal tegen het licht worden gehouden. Daarop vooruitlopend heeft het gerechtsbestuur het personeel nogmaals gewezen op het belang van zorgvuldig omgaan met dossiers.

De rechtbank stelt het op prijs als de vinder de koffer terugbrengt. Daartoe kan contact worden opgenomen met de heer Van Zaanen, hoofd veiligheidszaken van de rechtbank Haarlem, telefoon 023 – 888 4001. (bron: rechtspraak.nl)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven