Rechterlijke macht fietst voor Slachtofferhulp Nederland

Delen:

Zo’n vijftig medewerkers van het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak hebben gisteren 90 kilometer gefietst voor het goede doel. De opbrengst van 2.500 euro werd geschonken aan Slachtofferhulp Nederland.

De toertocht voor de wielerenthousiastelingen onder het eigen personeel werd door vrijwilligers georganiseerd om de feestelijkheden rond het tweehonderdjarig bestaan van de rechterlijke macht extra kracht bij te zetten. Voor de gelegenheid werden de deelnemers gestoken in een speciaal wielertenue met daarop het logo van ‘200 Jaar Rechterlijke Macht’.

De tocht startte bij het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan in Den Haag waar Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal, het startsein gaf. Bij de finish overhandigde meefietsende procureur-generaal Han Moraal een cheque van 2.500 euro aan een vertegenwoordiger van Slachtofferhulp Nederland.

Er is als goed doel gekozen voor Slachtofferhulp Nederland omdat het werk van deze organisatie een duidelijke link heeft met het werkterrein van de rechterlijke macht. Daarnaast groeit in het strafproces – terecht – de aandacht voor slachtoffers en voor de impact van misdrijven op hun leven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven