Rechters gaan 1,4 procent meer verdienen

Delen:

De rechterlijke macht heeft bijna een nieuwe cao. Het cao-team van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) heeft een onderhandelaarsakkoord gesloten met het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnenkort beslist de ledenraad van de NVvR of dit wordt omgezet in een cao, waarin rechters iets meer gaan verdienen.

Het onderhandelaarsakkoord over een nieuwe arbeidsvoorwaardenovereenkomst voor de sector Rechterlijke Macht kwam tot stand op donderdag 11 januari. De medewerkers binnen deze sector gaan er 1,4 procent in salaris op vooruit. Dat geschiedt met terugwerkende kracht: vanaf 1 januari 2017. Deze loonsverhoging is het enige dat in dit akkoord is geregeld.

Op 29 januari beslist de ledenraad van de NVvR of het onderhandelaarsakkoord kan worden ondertekend en omgezet in een nieuwe cao. Deze cao loopt van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017 en kent, net zoals de vorig jaar afgesloten cao Rijk, slechts één afspraak: met ingang van 1 januari 2017 worden de salarisbedragen met 1,4 procent verhoogd. Partijen willen niet dat de medewerkers van de sector Rechterlijke Macht er in koopkracht achteruit gaan. Het Centraal Planbureau berekende de stijging van de consumentenprijsindex onlangs op 1,4 procent.

De best betaalde medewerker van de rechterlijke macht ontvangt (met terugwerkende kracht) 11.638 euro per maand, 161 euro méér dan zonder dit akkoord. De best betaalde rechterlijk ambtenaar in opleiding en officier in opleiding gaan iedere maand met 5.452 euro naar huis.

De NVvR blijft in gesprek met de minister om de benodigde stappen te zetten voor een nieuwe arbeidsovereenkomst voor 2018 en de volgende jaren. Eveneens komen partijen te praten over een serieuze loonontwikkeling in de sector. De NVvR zal in deze gesprekken de loonontwikkeling van de afgelopen jaren, alsmede de gevolgen daarvan voor de toekomst aan de orde stellen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven