Rechters opleidingen

Delen:

Kort geleden bij het judges college op bezoek geweest. We hebben met dat college een samenwerkingsverband en bieden cursussen voor rechters aan. Dit college verzorgt opleidingen voor rechters. Er zijn zo’n 300.000 rechters in China die ieder elke drie jaar een cursus doen bij het college. Op de campus in Beijing worden er per jaar 15.000 rechters getraind in cursussen van minimaal een week en maximaal twee maanden. De laatste zijn met mame voor junior judges.Om rechter te kunnen worden is een post-graduate degree in law trouwens niet nodig; wel een undergraduate law degree. Er zijn daarnaast nog 28 vestigingen in het land voor cursussen aan zo’n 60.000 rechters per jaar. Momenteel wordt in Beijing gebouwd aan een nieuwe campus met opleidingscapaciteit voor 30.000 cursisten per jaar.

Wat wij als CESL  doen met cursussen is daarmee een klein aandeel in het totaal.

Het kunnen beschikken over een auto met chauffeur is hier strikte noodzaak. Er is uiteraard openbaar vervoer, bussen, metro en taxi’s, maar met eigen vervoer gaat het wel zo snel. En de afstanden zijn zo enorm dat alleen met een auto een dag een beetje productief te maken is. Zelf rijden wordt afgeraden. Het lokt mij ook niet. De interpretatie van de verkeersregels is erg wennen, en ook zijn nog lang niet alle verkeersborden voorzien van Engelstalige teksten. En met al die ringen en op- en afritten zou ik ook grif verdwalen. En ik moet zeggen het heeft wel wat om achter in een limousine met geblindeerde ramen van deur tot deur vervoerd te worden.

Zoals ik al eerder schreef fiets ik wel van en naar werk. Dat is enorm opletten en rondkijken, want het verkeer komt werkelijk van alle kanten en fietsen, elektrische brommers en fietsen, fietsen met laadbakken enz enz rijden links en rechts en diagonaal. En voetgangers en fietsers en auto’s gaan eerst en lijken dan pas rond te kijken. Toch gaat het weinig mis, en als het al mis gaat is het blikschade. De kruispunten ogen chaotisch ook al staan er traffic warden, met mooie hesjes en fluitjes en een vlaggetje, te fluiten en te wapperen als het licht van rood op groen springt ofandersom. En ook al staat er vaak een politieagent te kijken. 

Ik schreef in een eerdere blog over ons bezoek aan de Lama tempel. Vlak bij de Lama tempel is ook de Confucius tempel. Vergeleken met de Lama tempel een wereld van rust en als gebouwencomplex zeker zo mooi. Niet erg oud. Maar er is weinig echt oud hier, behalve de muur, het winterpaleis en de Ming tombes. Op de prachtige giga grote campus van Tsinghua University (één van onze partners) is een oud deel met wijdse parken, en een nieuw deel. Het ‘oude’  deel dateert van ergens begin vorige eeuw. De president zetelt in de oude gebouwen van een voormalig zomerpaleis, met uiteraart een toegangspoort, een slagboom en bewakers. Verder is er een heel erg oude poort van eveneens honderd jaar, maar die bleek niet meer origineel, maar herbouwd…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven