Rechters waarschuwen voor achterstanden

Delen:

Door de recessie loopt het aantal rechtszaken in korte tijd sterk op. De Raad voor de Rechtspraak wil daarom dit en volgend jaar in totaal 89 miljoen euro extra om de toename van het aantal zaken te ondervangen. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie komt de rechtbanken en gerechtshoven echter met slechts enkele miljoenen tegemoet. Na 2010 krijgen ze per saldo minder geld.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde begrotingsstukken.

Hirsch Ballin wijst erop dat de rechtbanken en gerechtshoven genoeg geld hebben om op korte termijn 82 extra rechters aan te trekken om het toenemende aantal zaken te verwerken. Door de crisis zal het aantal arbeids-, faillissements- en handelszaken snel toenemen. Als de rechtspraak er niet voldoende geld bij krijgt, zijn vertragingen onvermijdelijk, stelt de raad. “Vertraging in gerechtelijke procedures verhoogt de schade voor bedrijfsleven en particulieren met als gevolg een verdere verslechtering van de economie”, schrijft de organisatie in haar begrotingsvoorstel voor volgend jaar. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven