Rechtersvakbond biedt perspectief voor gevluchte juristen

Delen:

De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF gaan samenwerken. Met deze samenwerking hopen de organisaties vluchtelingstudenten die op zoek zijn naar werk in de juridische sector te kunnen steunen. UAF-voorzitter Ruud Lubbers: “Een prachtige kans voor gevluchte juristen.”

De NVvR zal zich onder meer inspannen om contacten te leggen tussen haar leden en de vluchtelingstudenten. Deze kunnen daarmee ervaring opdoen in de juridische wereld door een stage, werkervaringsplaats of traineeship. Bovendien biedt dit de rechterlijke macht directe contacten met talentvolle en ambitieuze studenten/afgestudeerden die vaak al twee studies hebben afgerond en veelal ook in hun land van herkomst werkervaring hebben opgedaan.

Binnen de juridische wereld biedt de samenwerking ruimte tot het creëren van meer diversiteit. Ook kan de doorstroom van hoog opgeleid divers talent bevorderd worden tot in de hoogste posities binnen de rechtspraak.

Voorzitter Ruud Lubbers van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF reageert zeer enthousiast: “Voor juridisch geschoolde vluchtelingen is het een prachtige kans om op deze manier met de rechterlijke macht in aanraking te komen. Zij zoeken een stage of baan in de juridische sector en nu kunnen we hen een ingang bieden.” (bron: NVvR)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven