Rechtlijnig: expositie rechtbanktekeningen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Onder de titel Rechtlijnig vindt in het Paleis van Justitie in Den Bosch tot en met 27 september een expositie van  rechtbanktekeningen van Adrien Stanziani plaats.

Rechtlijnig is een twee meter breed harmonicaboek, waarin kunstenaar Stanziani mensen die werkzaam zijn in het strafrecht tekende. Stanziani werkt sinds twee jaar als rechtbanktekenaar voor onder meer het Eindhovens Dagblad en sinds een jaar ook als reporter voor de Rechtspraak. “Ik was al langer gefascineerd door wat er gebeurt in de rechtszaal. Daarom besloot ik voor mijn afstudeerproject aan de kunstacademie AKV|St. Joost in Den Bosch een overzicht te maken van alle bij het strafrecht betrokken beroepen.” Begin van de zomer studeerde hij af.

Om alles goed in beeld te kunnen brengen, koos Stanziani voor een leporello (harmonicaboek). In de in meerdere lagen zigzag gevouwen panoramatekening zijn onder andere een rechter, een advocaat, een griffier en iemand van de parketpolitie weergegeven.

Na de expositie in Den Bosch verhuizen de tekeningen naar de rechtbank in Rotterdam, waar ze in oktober te zien zullen zijn. Stanziani hoopt dat zijn tekeningen daarna ook in andere gerechtsgebouwen te zien zullen zijn.

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl