Juridisch nieuws

Rechtlijnig: expositie rechtbanktekeningen

Onder de titel Rechtlijnig vindt in het Paleis van Justitie in Den Bosch tot en met 27 september een expositie van  rechtbanktekeningen van Adrien Stanziani plaats.

Rechtlijnig is een twee meter breed harmonicaboek, waarin kunstenaar Stanziani mensen die werkzaam zijn in het strafrecht tekende. Stanziani werkt sinds twee jaar als rechtbanktekenaar voor onder meer het Eindhovens Dagblad en sinds een jaar ook als reporter voor de Rechtspraak. “Ik was al langer gefascineerd door wat er gebeurt in de rechtszaal. Daarom besloot ik voor mijn afstudeerproject aan de kunstacademie AKV|St. Joost in Den Bosch een overzicht te maken van alle bij het strafrecht betrokken beroepen.” Begin van de zomer studeerde hij af.

Om alles goed in beeld te kunnen brengen, koos Stanziani voor een leporello (harmonicaboek). In de in meerdere lagen zigzag gevouwen panoramatekening zijn onder andere een rechter, een advocaat, een griffier en iemand van de parketpolitie weergegeven.

Na de expositie in Den Bosch verhuizen de tekeningen naar de rechtbank in Rotterdam, waar ze in oktober te zien zullen zijn. Stanziani hoopt dat zijn tekeningen daarna ook in andere gerechtsgebouwen te zien zullen zijn.

 

 

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures