‘Rechtspraak leert onvoldoende van fouten’

Delen:

oepsDe Rechtspraak durft onvoldoende te leren van haar fouten. Dit zei rechterlijk lid van de Raad voor de rechtspraak Kees Sterk afgelopen donderdag tijdens de Dag van Rechtspraak & wetenschap in Utrecht. “Zeker nu we voor grootschalige veranderingen en vernieuwingen staan, kunnen we soms meer leren van wat er niet goed ging, dan wat er wel goed ging”, aldus Sterk.

De studiedag (met vijf workshops en een forumdiscussie) stond in het teken van de meerwaarde van wetenschappelijk onderzoek voor de Nederlandse Rechtspraak. Volgens Sterk laat wetenschappelijk onderzoek de Rechtspraak zien of intuïtie en ervaring rechters op de juiste koers houdt, of er soms van doet afwijken. “Want niet zelden is meerwaarde van onderzoek dat het aantoont dat de werkelijkheid net iets anders is dan wat intuïtief wordt aangenomen.”

Ga voor het hele bericht naar rechtspraak.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven