Rechtspraak publiceert jaarplan 2008

De Raad voor de rechtspraak heeft het Jaarplan Rechtspraak 2008 uitgebracht. Het Jaarplan Rechtspraak 2008 sluit aan bij de Agenda van de Rechtspraak 2008 en geeft nadere uitwerking aan de doelstellingen deskundige rechtspraak, betrouwbare rechtspraak, efficiënte rechtspraak en rechtspraak in de samenleving.

Daarnaast wordt in 2008 gewerkt aan de versterking van het leiderschap binnen de Rechtspraak waarmee een verbreding van voornamelijk beheren naar beheren én besturen wordt beoogd. Hieronder wordt een aantal opvallende onderwerpen uit het Jaarplan Rechtspraak 2008 toegelicht.

In 2008 wordt een begin gemaakt met de realisatie van kwaliteitsdoelstellingen op het gebied van motivering, meervoudige zittingen, meelezen van enkelvoudige uitspraken, permanente educatie, instructie en feitenonderzoek en doorlooptijden. Hiermee wordt tevens uitwerking gegeven aan de afspraken op het gebied van kwaliteit tussen de minister van Justitie en de Raad voor de rechtspraak, in het kader van de prijsonderhandelingen voor de prijzen van 2008-2010.

Ook vergroot de Rechtspraak zijn inspanningen om de komende jaren veilig elektronisch berichtenverkeer met partijen mogelijk te maken. Zo worden in 2008 onder meer elektronisch berichtenverkeer in handelszaken bij de rechtbanken en een Roljournaal met berichtenverkeer voor handelszaken bij de gerechtshoven gerealiseerd.

Op 1 maart 2008 is de nieuwe persrichtlijn in werking getreden. Deze gaat uit van een actievere en meer open opstelling richting de media en biedt meer ruimte voor het maken van beeld- en geluidsopnames ter zitting. De invoering van de persrichtlijn heeft gevolgen voor de wijze waarop de gerechten de persvoorlichting in de praktijk brengen. Rechtbanken en gerechtshoven geven actieve voorlichting aan journalisten over de betekenis van de nieuwe richtlijn voor de rechtbankverslaggeving.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven