Rechtspraak: structureel miljoenentekort

Delen:

Beeld bij tekort rechtspraakDe rechtspraak blijft ook na toekomstige bezuinigingen op de huisvesting kampen met een gat in de begroting van 32 miljoen euro. Dat schrijft de Raad voor de Rechtspraak in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

De Raad voor de Rechtspraak is op felle weerstand gestuit na de presentatie van een plan voor bezuinigingen op de huisvesting. Daarin staat dat voortaan in Almelo, Assen, Alkmaar, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen niet meer alle rechtszaken worden gedaan. Daardoor hoeven op die plekken geen dure voorzieningen als beveiliging, cellenblokken en grote zittingszalen te worden betaald.

Het kabinet heeft forse bezuinigingen opgelegd die oplopen tot 88 miljoen euro. Volgens de Raad voor de Rechtspraak kan het omstreden plan voor de bezuinigingen op de huisvesting alleen opnieuw worden overwogen als het kabinet structureel 50 miljoen euro extra uittrekt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven