‘Regionale kantoren in de knel’

Delen:

Foto: Depositphotos

Regionale advocatenkantoren gaan ten onder als ze zich niet specialiseren. Klanten lopen weg en inkomsten stagneren of dalen bij deze veelal middelgrote kantoren.

Dat blijkt uit een analyse van het Financieele Dagblad van de omzetcijfers van de grote regionale advocatenkantoren (30-100 advocaten). Daaruit blijkt dat de regionale advocatenkantoren achterblijven bij de grote kantoren die veelal op de Zuidas in Amsterdam zitten. Die noteerden vorig bijna allemaal stevige groeicijfer

De enige regionale kantoren die de groei op de Zuidas konden bijbenen, hebben zich gespecialiseerd. Maar bij veel andere kantoren lijkt de urgentie te ontbreken te veranderen. Uit de analyse van het FD blijkt dat sommige van de kantoren hun omzet met meer dan 10 procent zagen dalen in de afgelopen drie jaar.

Het is het gevolg van een verandering van de markt voor de advocatuur. In tegenstelling tot vroeger, is het geen uitgemaakte zaak meer dat bedrijven automatisch kiezen voor het advocatenkantoor uit de eigen regio. Bedrijven zouden tegenwoordig minder loyaal zijn, en kritischer kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding.

Een andere bedreiging voor de regionale kantoren komt uit onverwachte hoek. De Big Four accountantskantoren zijn uitgegroeid inmiddels ook uitgegroeid tot een serieuze concurrent op de juridische markt. Deze juridische dienstverleners kunnen met behulp van technologie juridisch routinewerk goedkoop aanbieden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven