Renovatie Paleis van Justitie te Arnhem is te volgen via Instagram

Wie het Arnhemse Paleis van Justitie volgt op Instagram, krijgt vanaf nu ook informatie over het gebouw (een rijksmonument) en de renovatie in vier fases. Die moet in maart 2022 zijn afgerond.

Delen:

Renovatie Paleis van Justitie Arnhem is te volgen via Instagram - Mr. online
Paleis van Justitie, Arnhem (foto: Rechtspraak)

Het Paleis van Justitie in Arnhem is bezig de openbare ruimtes te renoveren. Het betreft ‘functionele verbeteringen’ en aanpassingen aan de huidige eisen van techniek. Een aantal zittingszalen krijgt meer en betere audiovisuele en digitale middelen. Verder komt er nieuw meubilair, verlichting en stoffering. Ook krijgt de akoestiek de aandacht. Verder worden de pers- en advocatenkamer grondig aangepakt, en balies, opvang- en wachtruimten.

Tijdelijk in Zutphen

Om te voorkomen dat het hof zittingen moet uitstellen tot na de renovatie, wijkt het gerechtshof voor een aantal zaken tijdelijk uit naar Zutphen. Eén dag in de week reizen raadsheren en griffiers van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden naar Zutphen om daar strafzaken te behandelen. Het hof houdt rekening met de reistijd en de bereikbaarheid van de zittingen voor alle betrokkenen en behandelt daarom vooral Gelderse hoger beroep zaken in Zutphen.

In maart 2022 zijn de openbare ruimtes en zittingszalen weer klaar voor gebruik.

Het Paleis van Justitie in Arnhem op Instagram: klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven