RENS HOUWER OVER ZIJN STAGE BIJ POELMANN VAN DEN BROEK

Delen:

Foto: Dylan Gillis on Unsplash

Acht weken geleden ben ik begonnen met een stage bij Poelmann van den Broek in Nijmegen. Afgelopen maandag was mijn laatste dag. Kort gezegd was het een intensieve, leerzame en bovenal enorm leuke periode bij een middelgroot advocatenkantoor dat zich écht kenmerkt door haar professionaliteit en laagdrempeligheid.

Op papier staat dat ik een kantoorbrede stage heb gelopen. Toch heb ik zelf de focus kunnen leggen op de rechtsgebieden die mij aanspreken: Ondernemingsrecht en Insolventierecht. En dat is prettig, zeker als je al enig vermoeden hebt wat je later wil gaan doen.

In mijn eerste weken was ik positief verrast over de mate waarin je betrokken wordt bij de lopende zaken. Mijn stagebegeleiders zeiden daarop dat het juist voor student-stagiairs leuk is om mee te helpen aan ‘het timmeren aan de weg’. Ik heb ondervonden dat dit bij Poelmann van den Broek geldt voor iedere memo die je schrijft.

Dat ene vraagstuk dat je hebt behandeld tijdens de colleges, maar nu voor een echte zaak. Dat is wat het lopen van een stage zo interessant maakt voor de studie. Ik ben veel in het diepe gegooid en dat geeft achteraf een voldaan gevoel. Je komt erachter dat het verschil tussen theorie en praktijk op sommige fronten heel groot is. Zo heeft een stage dus ook nog een aanvullende waarde voor je studie. Naast het schrijven van memo’s heb ik regelmatig besprekingen bijgewoond, conceptbrieven geschreven en adviezen opgesteld. En natuurlijk iedere vrijdag het jurisprudentieoverleg.

Maar de stage is niet alleen erg interessant. Naast het juridisch inhoudelijke, is het bij Poelmann van den Broek ook erg gezellig. Zo was ik onder meer welkom op de zomerborrel van de sectie en de jaarlijkse Hamerparty, een feest georganiseerd door de Nijmeegse Ronde Tafel op de donderdag van de Nijmeegse Vierdaagse, waarvan Poelmann van den Broek hoofdsponsor is. Ook dat staat je te wachten als student-stagiair.

Vroeg of laat in een studie, een stage komt altijd van pas. Je krijgt hiermee namelijk de mogelijkheid om te zien wat je in de toekomst staat te wachten, waar je al die uren voor studeert en kun je ondervinden welk rechtsgebied nou echt voor jou is weggelegd. Dus als je twijfelt over het solliciteren voor een stage, gewoon doen!

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven