Requireerwedstrijd voor studenten

Delen:

Dit collegejaar vindt voor het eerst de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten plaats. De requireerwedstrijd is bedoeld voor rechtenstudenten met een basiskennis van het Nederlands recht. Een vakkundige jury beoordeelt wie het beste requisitoir schrijft. De winnaar krijgt een praktijkstage bij het arrondissementsparket Amsterdam aangeboden. Tijdens deze stage maakt de student kennis met zoveel mogelijk aspecten van het werk van de officier van justitie. Daarnaast ontvangt de winnaar een bokaal en een uitgave van Tekst en Commentaar Strafrecht en Strafvordering.

Dezer dagen vindt op elke Nederlandse universiteit met een rechtenfaculteit een voorronde plaats. De nationale finale die twee dagen duurt, wordt in april op een nog nader te bepalen plaats gehouden. Op dag 1 krijgen de finalisten in de ochtend een masterclass requireren aangeboden van een bekende officier van justitie. Vervolgens ontvangen zij het dossier van een fictieve strafzaak, waarna zij kunnen beginnen met het voorbereiden van het requisitoir. Bij de beoordeling van de requisitoirs wordt gelet op de juridische kwaliteit van het requisitoir; de opbouw, de verbale en nonverbale presentatie.

De organisatie is in handen van een groep jonge officieren van justitie, de Nijmeegse Strafrechtvereniging Dr. Nico Muller en Studievereniging Sirius van het Utrecht Law College.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Gerelateerd}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven