Retailer XXL Horeca overgenomen door Duits e-commercebedrijf TAKKT

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het Duitse e-commercebedrijf newport.takkt, onderdeel van de TAKKT groep, neemt alle aandelen in XXL Horeca over. XXL Horeca is een retailer voor horeca-uitrusting en heeft zijn hoofdkantoor met circa twintig werknemers in Wormerveer. TAKKT is genoteerd op de beurzen in Stuttgart en Frankfurt, en legt zich met in totaal circa 2.500 werknemers wereldwijd toe op B2B-directmarketing in bedrijfsuitrusting.

Adviseurs newport.takkt GmbH:
CMS (Amsterdam: Christian Delgado, Isabelle van den Hoogen, Bob van Zijl, Elianne Lassooij, Elisabeth von Meijenfeldt, Stuttgart: Tobias Schneider, Christina Lung)

Adviseurs verkopende aandeelhouders:
HVG Law (Bart Wolters, Mengfei Kainz, Pieter van Muijen)

Christian Delgado, dealmaker voor CMS: “CMS was voor TAKKT al een begrip en de samenwerking voor deze deal is dan ook via een van onze Duitse partners en het legal team van TAKKT tot stand gekomen. De transactiestructuur was op zich niet erg ingewikkeld: het ging immers om een 100%-belang dat is overgegaan aan onze cliënt. Onderdeel van het geheel is een nabetalingsverplichting zoals ook genoemd in de openbare kennisgeving, en het onderhandelen en vormgeven daarvan is eigenlijk elke keer weer een uitdaging. Partijen hadden hier gelukkig duidelijke en goed uitgewerkte ideeën over, dat scheelt natuurlijk. Aangezien de target, hoewel nog verhoudingsgewijs ‘jong’, al internationaal opereert, en wij te maken hadden met een Duitse overnemende partij, hebben wij denk ik goed kunnen laten zien hoe CMS als internationaal kantoor in staat is om via korte wegen advies voor verschillende jurisdicties te verstrekken – of het nou gaat om formaliteiten of specifieke vraagstukken zoals IP of mededingingsrecht. Verder is me van deze deal vooral bijgebleven dat wij in het onderhandelingsproces aan beide kanten, ook bij ver uiteenlopende belangen, altijd naar oplossingen hebben gezocht, zodat de setting eigenlijk steeds positief bleef. Bij beide partijen was er ook een bijzonder grote mate van toewijding aan de transactie te merken, zodat hier iedereen wel de ‘extra mile’ heeft gelopen om verhoudingsgewijs vlot tot een closing te komen.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl