NGB

Risico-allocatie bij fusies en overnames

Pieter van Uchelen

Op donderdagmiddag 4 april vertelt Pieter van Uchelen (partner bij Simmons & Simmons) de leden van het NGB over risico-allocatie bij fusies en overnames. (Kijk hier voor meer informatie en aanmelding voor deze NGB Extra).

Die allocatie begint met het beeld van de risico’s dat de koper heeft na de due-diligence. Hij zal zich moeten afvragen wat hij met de risico’s wil doen: ten laste van de prijs brengen, accepteren, of in het overnamecontact een afspraak vastleggen, die de koper het recht geeft op schadevergoeding als het risico zich voordoet. De koper probeert zo de risico’s van de overname te beperken. Aan de andere kant zal de verkoper zijn aansprakelijkheid in het overnamecontract juist zo veel mogelijk willen beperken. Een overnamecontract bevat dan ook een veelheid aan onderwerpen, die goed op elkaar moeten worden afgestemd, om tot een voor alle partijen acceptabele risico-allocatie te komen.

Pieter zal op 4 april een aantal van die onderwerpen nader belichten, zodat partijen verrassingen kunnen voorkomen.

In de Bedrijfsjurist nr 1 schrijft Pieter van Uchelen erover: Risico-allocatie bij fusies en overnames.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl