Partnerbijdrage van

Risico-allocatie bij fusies en overnames

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Pieter van Uchelen

Op donderdagmiddag 4 april vertelt Pieter van Uchelen (partner bij Simmons & Simmons) de leden van het NGB over risico-allocatie bij fusies en overnames. (Kijk hier voor meer informatie en aanmelding voor deze NGB Extra).

Die allocatie begint met het beeld van de risico’s dat de koper heeft na de due-diligence. Hij zal zich moeten afvragen wat hij met de risico’s wil doen: ten laste van de prijs brengen, accepteren, of in het overnamecontact een afspraak vastleggen, die de koper het recht geeft op schadevergoeding als het risico zich voordoet. De koper probeert zo de risico’s van de overname te beperken. Aan de andere kant zal de verkoper zijn aansprakelijkheid in het overnamecontract juist zo veel mogelijk willen beperken. Een overnamecontract bevat dan ook een veelheid aan onderwerpen, die goed op elkaar moeten worden afgestemd, om tot een voor alle partijen acceptabele risico-allocatie te komen.

Pieter zal op 4 april een aantal van die onderwerpen nader belichten, zodat partijen verrassingen kunnen voorkomen.

In de Bedrijfsjurist nr 1 schrijft Pieter van Uchelen erover: Risico-allocatie bij fusies en overnames.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

NGB

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda. Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top