Robert Crince le Roy nieuwe algemeen deken Nederlandse orde van advocaten

Robert Crince le Roy wordt de nieuwe algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten. Hij is 28 september, op voordracht van de algemene raad door het college van afgevaardigden gekozen. Hij volgt op 1 januari 2022 de huidige algemeen deken Frans Knüppe op, na een dekenaat van bijna twee jaar.

Delen:

Robert Crince le Roy nieuwe algemeen deken Nederlandse orde van advocaten - Mr. online
Robert Crince le Roy (foto: NOvA)

Robert Crince le Roy (1964) is sinds januari 2021 lid van de algemene raad van de NOvA. Daar heeft hij onder andere bestuurlijke vernieuwing, governance en veiligheid in zijn portefeuille. Eerder was hij deken van de Rotterdamse orde van advocaten (2005-2011) en lid van het college van afgevaardigden. Tussen 2018 en 2020 was hij voorzitter van de adviescommissie bestuursrecht van de NOvA.

Robert Crince le Roy is advocaat sinds 1991. Tot september 2014 was hij partner bij Houthoff, waar hij in 1991 begon. Hij was medeoprichter en is partner van Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten N.V. in Rotterdam. Dat kantoor (acht advocaten) houdt zich bezig met bestuursrecht, strafrecht, boete- en sanctierecht en (overheids)aansprakelijkheidsrecht. Crince le Roy is lid van de Vereniging van Milieurecht Advocaten en de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten. Hij doorliep het Revius Lyceum in Doorn, Universiteit Utrecht (rechten en bestuurswetenschappen) en volgde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een programma voor commissarissen en toezichthouders.

Crince le Roy in een persverklaring: “Als algemeen deken wil ik een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de advocatuur in het belang van een goede rechtsbedeling, de positie van de advocatuur bewaken en waar nodig versterken. Ik wil weten wat er speelt, en zal waar nodig bijdragen aan het creëren van oplossingen. Hier word ik graag binnen en buiten de balie op aangesproken.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven