Robert Feenstra Commandeur Nederlandse Leeuw

Delen:

Bij gelegenheid van zijn 90e verjaardag is prof. mr. Robert Feenstra woensdag bevorderd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving deze zeer hoge onderscheiding uit handen van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Professor Feenstra was reeds Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bij de plechtigheid ten huize van Robert Feenstra en zijn echtgenote waren behalve de minister ook aanwezig de Secretaris-Generaal van Justitie, mr. Joris Demmink, rector prof. Paul van der Heijden, de decanen van de Leidse en de Amsterdamse rechtenfaculteit, prof. Carel Stolker en prof. Edgar Du Perron, oud-medewerkers en promoti, en kinderen en kleinkinderen.

Robert Feenstra geniet grote faam door zijn studies over het Middeleeuws Romeins recht. Hij was van 1949 tot 1952 als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens was hij tot aan zijn emeritaat in 1985 hoogleraar Romeins recht en zijn geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ook na zijn emeritaat bleef Feenstra uitermate actief. Zo publiceerde hij vorig jaar een nieuwe, tweetalige (Latijn en Engels) wetenschappelijke uitgave van De Mare Liberum van Hugo de Groot.

Veel bekende Nederlandse juristen, onder wie leden van de Hoge Raad, zijn bij hem gepromoveerd. De grote waardering voor zijn wetenschappelijke verdiensten en zijn vele publicaties blijkt niet alleen uit het grote aantal eredoctoraten dat hem in verschillende landen ten deel is gevallen, maar ook uit diverse buitenlandse onderscheidingen. Van de Leidse faculteit ontving hij in 2008 de Meijers-penning. Sinds 1973 is professor Feenstra lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

bron: Universiteit Leiden

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven